Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

ANNONS – OtriCare

Är du pollenallergiker? Här är tipsen för dig

Björk, al, hassel eller gräs? I takt med att våren och grönskan börjar vakna till liv gör också pollensäsongen entré. Här är några tips som kan hjälpa till att lindra dina pollenbesvär.

Ungefär en fjärdedel av alla tonåringar och vuxna i Sverige är allergiska mot pollen, enligt 1177. Vanligast är allergin mot björkpollen och gräspollen, som ger sig tillkänna under vår och sommar. Men många som reagerar på björk kan också reagera på al och hassel, som vaknar till liv betydligt tidigare. Hasselpollen brukar till exempel märkas av redan i slutet på februari, medan alpollen brukar vankas i mitten av mars. Under högsommaren, juni till augusti, är det i stället gräspollen som breder ut sig.

Kuriosa

I Sverige kommer den största mängden pollen från barrträd – men pollen från tall och gran är inte allergiframkallande.

Här är några tips som kan hjälpa till att lindra din allergi:

  • Undvik kontakt med husdjur som varit ute och har fått pollen i pälsen.
  • Följ Pollenprognosen för att hålla koll på pollenhalterna.
  • Ha stängda fönster under dagtid när pollenhalterna är som högst.
  • Pollenallergier förvärras av tobaksrök, undvik därför att röka eller att vistas i rökiga miljöer.

Tips: 1177.se

Ett annat tips som visat sig ha god effekt är nässköljning, vilket kan ta bort luftburna allergener som fastnat i näsgången. OtriCare Aloe Vera är en naturlig nässpray med saltvatten och aloe vera som rengör och återfuktar näsan. Aloe vera är känt för att ha återfuktande, mjukgörande och lindrande egenskaper. OtriCare nässpray kan användas dagligen för att skölja torra och irriterade nässlemhinnor.

 

Här hittar du OtriCare Aloe Vera!

 

OtriCare Aloe Vera

OtriCare är en CE-märkt medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noggrant före användning. PM-SE-OTRI-24-00018 03/24

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 27 mar 2024