Annons

Annons - Albert

Bjuder 1,5 miljoner barn på gratis lärtjänst

Matematiskt tänkande är ett pussel som behöver utvecklas över tid.
Nu erbjuder Albert en unik möjlighet – gratis matteskola för alla barn som vill testa den smarta matte-tjänsten som hittills hjälpt tusentals barn att förbättra sina kunskaper i ämnet.
– Det är kostnadsfritt att testa fram till årsskiftet, säger Salman Eskandari, en av grundarna.

Det finns i dag mycket forskning på hur barn lär sig matematiskt tänkande. Det är ett enormt pussel av olika färdigheter och förmågor som knyter an till varandra, och en viktig insikt är att det tar väldigt lång tid att lära sig matematik och att det är komplext.

De yngre barnen lär sig främst matematik genom leken, och använder sig av färdigheter de redan har, som att räkna upp saker och sortera dem. Just det lekfulla och utforskande är viktiga element för att få de yngre barnen att utveckla sitt matematiska tänkande, enligt forskare vid Göteborgs universitet.

Testa Albert – Gratis året ut!

"Hjälpa så många som möjligt"

Detta är något som grundarna av den digitala matteläraren Albert tagit fasta vid. Just nu erbjuder Albert ett gratis medlemskap året ut. Skapar du ett konto i dag får ditt barn möjlighet att prova Albert kostnadsfritt. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid och inga förpliktelser.

Inledningsvis erbjöds Albert till barn mellan åldrarna 11-17 år, men sedan tjänsten och innehållet utvecklats innefattas barn hela vägen ned till tre år – då som en mer lekfull och spelinspirerad tjänst.

– Sedan dag ett har vårt mål med Albert alltid varit att kunna hjälpa så många elever i Sverige som möjligt. Och vi tror att det är viktigt att hjälpa eleverna redan vid tidig ålder för att väcka intresset för matematiken, säger Salman Eskandari, en av grundarna bakom Albert.

Lärde sig räkna till tio vid två

Ett av de barn som upptäckt Albert är 4-årige Amadeuz. Pojken har kul samtidigt som han lär sig matematik berättar mamma Louice.

Redan vid 2-års ålder började Amadeuz visa intresse för att räkna och utan problem kunde han räkna till tio.

– Efter det så har vi uppmuntrat honom och själva lagt in räknandet i vardagen så som att till exempel räkna hur många makaroner eller korvbitar som är kvar på tallriken. Vi kommer att fortsätta med Albert för att hålla kvar intresset och lärandet, säger mamma Louice.

Testa Albert – Gratis året ut!

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 6 okt 2021