Annons

Spännande och fartfyllda vinteraktiviteter

Utomhusaktiviteter hör inte bara sommaren till,  vi tipsar om några roliga och fartfyllda aktiviteter att göra innan vintersäsongen lider mot sitt slut.  


Vinterbada
– inget för barnen men om du är vuxen. En aktivitet som gör gott för såväl kropp som själ.  Läs mer om vinterbadets hälsoeffekter här.

Paddla vinterkajak – flera städer erbjuder vinterkajak så här års, inget slår en solig vinterdag på sjön. Kolla din lokala kajakklubb och se om de erbjuder guidade turer. Och glöm inte att hålla avstånd!

Pimpelfiske - ta vara på de frusna sjöarna. Bege er ut på en rofylld  tur på isen och slå er ner för pimpelfiske. Innan ni beger er ut är det viktigt att se över säkerheten - både utrustning och is. Den ska vara tillräckligt tjock och säker att beträda. Kika in på kommunens hemsida där du bor för att se vart det lämpar sig bäst för fiske så här års.

Snöskor – ut på tur aldrig sur. Bor du i en mer snörik del av vårt land, snöra på dig ett par snöskor och upplev vårt vinterlandskap genom att pulsa dig genom snön. En härlig naturupplevelse men även en hel del träning på köpet utlovas.

Grilla pinnbröd – korv i all ära men inget slår att snurra pinnbrödsdeg runt en pinne och grilla över öppen eld. Mysigt för hela familjen.

Leta djurspår i snön – roligt och lärorikt för de allra minsta familjemedlemmarna. Läs på innan vilka djur som finns i ditt område och bege er ut och se om ni kan lista ut vilka djur som lagt vilket avtryck i snön.

Glöm inte titta på väderprognosen hos Klart först så att du kan tajma det bästa vädret. 

Senaste väderprognosen hittar du här.  

Publicerad 1 mar 2022