Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Helgprognos - Mycket sol men kyligt

VÄDERNYHETER

PUBLICERAD 18 APRIL 2024

Skriven av Lasse Rydqvist, Meteorolog på Klart

Den kalla luften ser ut att stanna kvar över hela landet veckan ut, men samtidigt gör en högtrycksrygg att många får njuta av aprilsolen.

Området med snö och blötsnö som främst drabbat landets sydöstra delar mattas av och drar undan söderut under fredagen. Det är även ett regnområde som passerar längst i söder. I övrigt så kan vi räkna med varierad molnighet i landets södra delar och en vacker, men kylig, aprildag i norr.

Ovanligt kall morgon

Natten mot lördag ser ut att kunna bjuda på riktigt låga temperaturer för årstiden i norra Norrland. Det är inte omöjligt med lokalt ner mot 20-25 minusgrader som lägst, vilket är ovanligt för så här sent i april. Vi får även räkna med att vi vaknar upp till omkring nollgradigt på flera håll även i Götaland och Svealand.

Mycket sol

Efter kall morgon så bjuder lördagen på mycket sol över landet, men mer moln hänger kvar i sydost. Nära tvåsiffriga plusgrader längst i söder, men det kan även upplevas som något lägre i nordanvinden.

Under söndagen blir det lite mer moln längst i norr, vilket hjälper till att dämpa kylan något. I övrigt så blir det fortsatt riktigt stabilt väder med en hel del sol, med stackmoln som bildas i sydost.

Publicerad 18 apr 2024