Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Trött på regn och slask? Hit ska du resa

Fritid

Gula löv och tända ljus i all ära, men få saker slår känslan när solen värmer i ansiktet. Mörkret gör sig påmint allt tidigare och längtan bort från rusket är för många närvarande så här års. Vi tipsar om några sköna resmål till solen men även en hel del snösäkra.

Vill du slå på stort, då ska du packa ner familjen och bege dig ut på ett äventyr mot varmare breddgrader, Asien, Afrika och Mellanöstern. Andra mer välbesökta resmål under den här perioden är de välbekanta Kanarieöarna, Egypten eller Cypern,        klicka här för att se hur vädret brukar vara i november.

Guldkusten i Florida är ett härligt resmål i november och december. Inte bara känt för sina karibiska stränder, familjevänliga äventyr men även för det sköna klimatet så här års. I takt med att vintern närmar sig är klimatet inte alls lika klibbigt som på sommaren -  luftfuktigheten är låg men värmen fortfarande påtaglig. 

Miami, milsvinda stränder med ett behagligt klimat i november och december.   Foto: Markus Lenk

Vill du hålla dig närmare, då är Aten en fantastisk stad att utforska under hösten och början på vintern. Temperaturen påminner om en ljummen sommardag i Sverige, och det blir således en ypperlig tid att utforska staden på ett mer behagligt vis än under de hetaste månaderna.

Har man tur kan man få se norrsken på Island så här års.                                                 Foto: Basiczto

Norrsken på Island

På Island kan du vänta dig varierat väder och spännande naturupplevelser med vulkaner, gejsrar och varma källor. En vanlig missuppfattning är att det är väldigt kallt på Island så här års men det är faktiskt förhållandevis milt, oftast är det ett par plusgrader. En spännande upplevelse man kan få ta del av, om man har tur är norrsken - ett mäktig skådespel när mörkret lägger sig över ön. 

Redan i november kan man njuta av fina åk.                                                   Foto: Johannes Andersson

Snösäkert i november? 

Längtar du också efter att liftarna i landet ska slå upp sina portar? Har du svårt att vänta finns resmål som kan stilla begäret och som utlovar snö och öppna pister, redan i november och december. Inte helt förvånande finns pärlor i alperna runt om Österrike, Frankrike och Italien, och flera byar har redan öppnat. Här hittar du några - redan nu kan man alltså få fina långa åk i solen. 

 

Publicerad 11 nov 2022