Annons

Annons – Clas Ohlson

Knepen som förenklar julpyntandet i vinter

Högst en ljusstake per rum, eller en explosion av glitter och färgad belysning? Det må råda delade meningar om hur julen bäst dekoreras. Men oavsett om man föredrar sparsmakat eller extra allt finns det några enkla trick som gör pyntandet smidigare.

Självhäftande krokar är pyntfantastens bästa vän. De gör att du kan gå loss med det mesta i pyntväg – stjärnor, ljusslingor, girlanger – utan att det får tråkiga konsekvenser i form av fula skruvhål och märken. Clas Ohlson har flera olika varianter, exempelvis en magnetkrok som passar bra för lättare dekorationer. Kroken finns i tre olika storlekar och är både enkel att sätta upp och ta bort.

Magnet med gängad krok – perfekt för tillfällig upphängning

Ett annat tips är att sätta upp juldekorationerna med hålfri tavelupphängning. Smidigt, och snällt mot känsliga ytor som tapeter och gips.

Köp självhäftande tavelupphängning här

Slipp sneda störningsmoment
Få juldekorationer känns så självklara som julstjärnan i fönstret. Och nog kan man förstå varför. De passar i alla typer av hem och sprider mysig stämning även till förbipasserande utomhus.

Dessvärre har de ofta den irriterande ovanan att liksom vrida och vända på sig. Lyckligtvis kan detta åtgärdas. Hänga Rakt är en klämma som monteras vid lampsladden. En enkel och smart pryl, som hjälper både adventsstjärnan och dig att slappna av.

Sätt stjärnan på plats med Hänga Rakt Markslöjd

Lösningen på opraktiska eluttag
Med en batteridriven ljuskälla kan du sätta upp din belysning var du vill, utan att behöva ta hänsyn till eluttagens placeringar eller krångla med sladdar. Denna LED-variant har en inbyggd timer som gör att den tänds och släcks automatiskt varje dag. Placera lampan i en vit eller ljus pappstjärna, gärna med hålmönster för finast effekt.

Trådlös belysning som skiner upp hemmet

Styr belysningen utan ansträngning
Fjärrkontrollen kan nog anses vara hemelektronikens färdigskivade bröd. Ett ljuvligt verktyg för lata stunder, när soffan är lite för bekväm för att överge. Detta set med fjärrkontroll och tre trådlösa fjärrströmbrytare gör att du kan tända och släcka belysningen hemma – utan att lyfta mer än ett knapptryckarfinger.

Fjärrstyr belysningen enkelt och bekvämt

Bonustips: Snälla märkningar att hålla koll på
Miljömärkt och energisnålt pynt gör gott för både plånbok och planeten. En god idé är därför att hålla utkik efter produkter som är märkta med FSC, Svanen eller Medvetet val. Välj LED-lampor när du letar julbelysning och använd timer för att spara energi.

Hos Clas Ohlson finns allt du behöver för att fixa julmagin

Advertisement

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 22 nov 2021