Annons – Albert

Mats, 6 år, vinner priser i populära spelet

Familjen Tangvold Lundeby har testat en lång rad inlärningsappar för sonen Mats, 6 år.

Den digitala matteläraren Albert är helt klart favoriten.

– Det här är inte bara ett spel, det är matteuppgifter, utformat på ett roligt och förståeligt sätt. Mats tänker inte på att han räknar matte, han tycker det bara är kul att klara uppgifter, säger pappa Fredrik Tangvold Lundeby.

Matteappen Albert är speciellt framtagen för att uppmuntra barn till att räkna. Du lägger in barnets ålder och uppgifterna i spelet anpassas därefter.

– Vår vision är att Albert ska vara världens bästa digitala mattelärare. Albert är utvecklat av erfarna pedagoger, lärare och forskare, alla med målet att lära ut matematik till barn på ett smart, roligt och pedagogiskt sätt, säger Salman Eskarandi, en av grundarna av Albert.

Prova gratis fram till augusti - utan bindningstid!

Får hjälp av röststyrning

Mats är särskilt förtjust i en sak när han klarat en ny uppgift med Albert.

– Det är så kul med Albert, jag får alltid pokaler, säger Mats.

Mats har ännu inte lärt sig läsa, men Albert har löst det genom röststyrning. Genom att trycka på högtalarsymbolen läses uppgiften upp.

– Han tycker det är härligt när vi sitter tillsammans med honom, för då kan vi förklara under spelets gång. När han spelar på egen hand får han hjälp från röststyrningen, säger Heidi.

– Mats kan några bokstäver, men kan inte sätta ihop ord. Men just nu verkar det som att mattetal är roligare, säger Fredrik.

Prova gratis fram till augusti - utan bindningstid!

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 4 maj 2021