Annons – Visit Sweden

Ofrivilliga turisternas guide till sommar-Sverige

I fjol när pandemin tog världen med storm kunde flera personer inte resa hem efter sina besök i Sverige. De blev ofrivilliga turister. Men istället för att vänta ut tiden i studentrum och lägenheter valde de att uppleva det nya landets alla hörn och kanter  – och se sig runt i Sverige.

– Vi skulle åka tillbaka och göra sex månader till i Sverige vilken dag som helst berättar Paul Kirkup från Storbritannien som tillsammans med familjen såg över hundra olika stopp utmed de svenska vägarna i sin husbil.

Båtsemestrar i Stockholms skärgård, fotosafari på Gotland, vildmarksvandringar i Norrbotten, norrsken i Abisko och varma dagar nere vid vattnet i Lysekil var bara några av de saker som de ofrivilliga turisterna upplevde under sin tid i Sverige.

– Min tid här är som ett fint barndomsminne jag fick uppleva i vuxen ålder, berättar Lilliana Rose Lyons. Som tillsammans med pojkvännen reste runt över Gotlands grusiga vägar på fotosafari.

I dag finns alla deras historier samlade med unika tips och vackra vyer för den som behöver inspiration för sommarens stora Sverige-resa på hemmaplan.

 

Läs mer om de ofrivilliga turisternas guide till Sverige här

 

Advertisement

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 3 jun 2021