Annons - Electrolux

Prylen som måste finnas i alla allergikers hem

Under pollensäsongen märker många att de blir extra känsliga för damm, starka dofter och växter – saker som de vanligtvis tål. Det finns både husmorsknep och väl beprövade sanningar som hjälper allergiker att må bättre. Ett av de viktigaste tipsen är att ta hjälp av tekniken.

Det är lätt att tro att luften är smutsigare och mer förorenad utomhus än i ditt hem. Men faktum är att det kan vara precis tvärtom. Det här beror på att koncentrationen kan bli högre inomhus än utomhus när pollenpartiklarna samlas på en mindre yta.

Inne i bostäder påverkas luften negativt av en kombination av våra dagliga aktiviteter som matlagning, pälsdjur, damm och inte minst pollen. Och partiklarna finns överallt – på möbler, golvet och i luften såklart. Pollenpartiklar tar sig lätt in i hemmets alla vrår och hörn genom bland annat fönster, ventilation, pälsdjur och framför allt med hjälp av oss själva. För allergiker och astmatiker är det därför extra viktigt att skapa en hälsosam hemmiljö. Men även hemmajobbarna har mycket att vinna på att säkra luftkvaliteten. Personer som inte lider av allergi bekräftar faktiskt att de mår bättre i hem där en luftrenare är placerad.

Köper du en luftrenare från Electrolux nu får du ett filter på köpet

Komplement till mediciner

Luftrenare är ett av de viktigaste tipsen för att lindra olika typer av allergi, som pollen och pälsdjur, och är ett bra komplement till mediciner. Denna piffiga pryl tar hand om luftburna partiklar och gör livet mycket enklare för den som är känslig mot pollen, samtidigt som hemmets luftkvalitet förbättras rent allmänt. En liten luftrenare kan med fördel placeras i sovrummet där den kommer bidra till bättre sömn för fler än bara allergikern.

Med Electrolux luftrenare Well A7 får du både en elegant och effektiv produkt utrustad med ett avancerat femstegluftreningssystem som fångar upp till 99,93 procent av partiklarna. Dessutom är den nästan ljudlös vilket är fördelaktigt om den ska stå i sovrummet. Partikelsensorn i renaren mäter luftkvaliteten inomhus och anpassar automatiskt luftflödet. Via den egna Wellbeingappen får du information om luftkvalitet, temperatur, luftfuktighet, luftburna gaser samt filterstatus.

Diskret design

Den rena och diskreta designen och fronten i textilmaterial gör att den smälter in i olika rum – sovrum som vardagsrum. Den kan placeras på golvet eller hängas på väggen för att spara golvutrymme. Den är lätt och bärbar med ett handtag på toppen som gör den enkel att flytta runt och placera där du är och där den behöver vara.

Att produkten har gjort succé framgår tydligt av användarnas recensioner. Efter bara några timmar med luftrenaren så märker allergiker en otrolig skillnad på luften inomhus. Jackie älskar sin produkt och skriver att hon är jättenöjd.

”Funktion, design, användbarhet - allt är helt enkelt super. Till och med appen fungerar perfekt. Och dessutom tyst. Vad mer kan man önska sig?”

Unna dig ren luft i ditt hem – upptäck hela utbudet av luftrenare från Electrolux

Advertisement

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 31 mar 2022