Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Så enkelt hittar du de varmaste baden

fritid

Sommaren är äntligen här och om du är en av dem som kräver en viss badtemperatur innan du kan doppa dig så har du tur. Här på Klart kan du enkelt ta reda på vattentemperaturen och sålla bort de kallaste baden.

 

Vi känner alla en badkruka. Någon som vägrar bada, oavsett hur varmt det är i luften. Kanske är du en badkruka själv? Med vår tjänst kan du enkelt hitta de varmaste badplatserna i Sverige och på så sätt slipper du oroa dig över otrevliga överraskningar när du doppar fötterna i vattnet.

Varmare i mindre sjöar

Det kan nämligen skilja sig flera grader mellan de olika badplatserna i landet. I mindre sjöar och i grundare vatten brukar det vara betydligt varmare än i havet eller de stora sjöarna. Om du söker efter din badplats hos oss på Klart kan du kolla badtemperaturen och själv rapportera in senaste läget.

Så fungerar tjänsten

Funktionen, som är tillgänglig i både Klart-appen och på sajten, informerar dessutom om vattenkvalitet, UV-styrka samt om algblomning på nära 3000 badplatser i Sverige. Att hålla koll på just algblomningen är särskilt viktigt då dessa kan orsaka hudirritation och utgöra en hälsofara främst för små barn och djur. Under varma perioder, som rekordsommaren 2018, kan algerna dessutom frodas lite extra mycket.

Dessutom kan du hjälpa andra användare och rapportera in vattentemperaturen. Allt du behöver göra är att hålla termometern en meter under vattenytan så att solens värme inte påverkar temperaturen. Håll kvar termometern under ytan i ungefär en minut, därefter letar du upp rätt badplats på Klart och rapporterar in hur varmt vattnet är. Temperaturen som visas är alltid den senast inrapporterade.

 

 

 

Publicerad 7 jul 2023