Annons - Electrolux

Så får du bättre sömn under pollensäsongen

Trötthet är ett vanligt tecken på pollenallergi. Paradoxalt nog drabbas många samtidigt av sömnsvårigheter: nästäppa och kliande ögon kan lätt göra nätterna besvärliga.
Men det finns knep som hjälper dig att sova gott – även under pollensäsongen.

Som allergiker är känslan av att vara sjuk ett vanligt tillstånd. Och när man är sjuk är det inte alltid helt lätt att somna – fastän man är väldigt trött. Sömnproblem kan i längden påverka ditt humör negativt och du kan känna dig hängig och nedstämd.

Minska obehag under natten

För att få en god natts sömn gäller det för alla, allergiker eller inte, att varva ner i tid. Sovrummet får gärna vara svalt och det är också bra undvika koffein och minska skärmanvändandet.

Men vad kan man göra för att minska allergins negativa effekter på sömnen? Utöver medicinering finns det ytterligare några saker som är bra att tänka på.

  • Pollen sätter sig lätt i håret. Duscha och skölj håret före sänggående så pollenpartiklarna förvinner.
  • Byt sängkläder ofta.
  • Sitt inte i sängen med kläder du har haft utomhus.
  • Vädra inte sovrummet eller bostaden mitt på dagen då pollenhalterna är höga. Vänta med att öppna fönster och dörrar till kvällen när pollenhalterna är lägre.

Unna dig ren luft i ditt hem – upptäck hela utbudet av luftrenare från Electrolux

Rena luften

Ytterligare ett tips som många inte känner till är att en luftrenare har stor effekt på välmåendet för de allra flesta – och särskilt nattsömnen. En luftrenare filtrerar bort allergener och partiklar och minskar därmed symtom som kliande hals, huvudvärk, nysningar och rinnande näsa. Och en luftrenare passar inte bara den som är känslig för pollen, även pälsallergiker vittnar om att de mår bättre när de tar hjälp av tekniken.

Med Electrolux luftrenare Well A7 får du ett avancerat femstegluftreningssystem som fångar upp till 99,93 procent av partiklarna. Dessutom är den nästan ljudlös vilket är fördelaktigt om den ska stå i sovrummet.

Designen är diskret och elegant. Well A7 är portabel och utrustad med sensorer som både pollensäkrar ditt hem och neutraliserar andra luftburna partiklar.

För att minska risken för allergener är det viktigt att låta luftrenaren stå på dygnet runt även när du inte är hemma.

Köper du en luftrenare från Electrolux nu får du ett filter på köpet

Advertisement

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 31 mar 2022