Annons

Annonsör – Enjoy Wine

Smörig och frisk chardonnay från amerikansk topproducent

Brynt smör, gula äpplen, macadamianötter, vaniljtoner och solmogen apelsin. Det är smakerna i nyheten från Three Finger Jack. Sedan tidigare har två röda viner släppts under samma serie och i höstas lanserades det tredje, och första vita vinet – en smörig Chardonnay. Tack vare bredden i smakerna balanserar det vita vinet mellan fylligt och fräscht, och passar fint att kombinera med fiskrätter med citron, kyckling med smöriga tillbehör eller svenska delikatesser som svamp och Västerbottensost. 

Three Finger Jack Chardonnay produceras av den Kalifornienbaserade producenten Delicato Family Wines som utsetts till bästa amerikanska vinproducent fyra år i rad av inflytelserika Mundus Vini. Producenten håller till i vindistriktet Lodi, en och en halv timme öster om San Francisco. Här bjuder klimatet på varma dagar och svala nätter vilket ger druvorna möjlighet att mogna ordentligt. 

Three Finger Jack Chardonnay finns på utvalda Systembolag men kan beställas till samtliga butiker.

Three Finger Jack Chardonnay | Systembolaget

 

Sagt om vinet:

 ”Ibland är det bara att kapitulera! Ett smakrikt, fylligt och lite smörigt amerikanskt chardonnay-vin i maffig stil är ju jättegott!” 

– Gunilla Hultgren Karell på Vinbörsen. 


"Ett värmande vin med fräsch och frisk syra. Bra prisklass för den som vill upptäcka USA:s vita kraft" 

– WineTable.

Three Finger Jack Chardonnay | Systembolaget

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 23 mar 2023