Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Veckans väder - Högsommarvärmen är här!

VÄDERNYHETER
PUBLICERAD 24 JUNI 2024

Skriven av Maya Sundsten, Meteorolog på Klart

Nu är sommaren verkligen här! Lagom till att midsommarmaten är uppäten kommer högsommartemperaturer till stora delar av Sverige, under vad som för många är den första semesterveckan.

Soligt och varmt

Förutom skurar i norra Lappland ser tisdagen ut att bli en mycket fin dag i hela Sverige. Det bjuds på högsommartemperaturer och klar himmel i stora delar av landet, upp till 30 grader i Svealand och sydöstra Norrland. Ett par grader svalare i Götaland, men även där över 25 grader.

SMHI har utfärdat varningar från och med tisdag för skogsbrand i Nordöstra Götaland, stora delar av Svealand och sydöstra Norrland, samt höga temperaturer i Inre och östra Svealand, nordöstra Götaland samt Gävleborg och upp över Västernorrlandskusten.

Skurar i norr

Även onsdag bjuder på högsommartemperaturer (över 25 grader) och klar himmel på många håll i Götaland och Svealand.

En front passerar Norrland västerifrån under dagen vilket ger skurar på sina håll i Norrlands inland, lokal risk för åska samt något svalare. Varmare blir det längs Norrlands östra delar, där det kan bli uppemot 28 grader hela vägen till Västernorrland och goda solchanser.

Fortsatt fint

Värmen håller sig kvar under torsdagen, men himlen präglas av växlande molnighet över stora delar av landet. I Götaland och Svealand 26-30 grader, som varmast i Uppland.

I Norrland något svalare, med risk för skurar i västra Norrland. Omkring 22 grader, några grader varmare i Norrlands östra delar.

Publicerad 24 jun 2024