Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Helgens väder - långsamt varmare

VÄDERNYHETER
PUBLICERAD 13 JUNI 2024

Skriven av Lasse Rydqvist, Meteorolog på Klart

Det ostadiga vädret ser ut att fortsätta under helgen. På sina håll väntas stora regnmängder, men det är varmare luft på ingång.

Nya skurar och lågtryck med tillhörande regn är att vänta även under helgen, men vi kan nu räkna med temperaturer som kommer ligga runt det normala för årstiden.

Skurar och åska

Fredagen bjuder på varierad molnighet i norr med nya eftermiddagsskurar med inslag av åska. Lokalt stora regnmängder väntas framför allt över Norrlands inland. I söder ökar molnigheten och ett område med regn berör Västsverige, men mattas av senare under kvällen. Temperaturen hamnar allmänt på mellan 12 och 19 grader.

Nytt lågtryck

På lördag sker inga stora förändringar i Norrland och Svealand, där det dyker upp nya skurar med inslag av åska. I Götaland får vi räkna med ökad molnighet, där ett lågtryck med tillhörande regn drar in västerifrån fram på dagen.

Varmare och mer sol

Lågtrycket färdas norrut över landet under söndagen och efter regn kommer solsken på många håll i söder. Dessutom drar nu något varmare luft in och vi kan således nå upp över 20 gradersstrecket på flera platser.

Publicerad 13 jun 2024