Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

ANNONS – DYSON

Pollenallergiker? – så påverkas din sömn

Känner du dig extra trött under pollensäsongen? Det kan bland annat bero på att allergenerna angriper dig när du sover. Här kommer några tips på hur du kan skapa bättre luftkvalitet i sovrummet så att du får den återhämtning du behöver.

Enligt Astma- och Allergiförbundet har så mycket som 30 procent av Sveriges befolkning någon form av pollenallergi – och symtomen kan visa sig på flera olika sätt. Utöver besvär som kliande ögon, snuva och hosta så känner sig många allergiker också extra trötta under pollensäsongen. 

Trots att ditt sovrum kan uppfattas som rent och fräscht så är det ändå lätt för bakterier och allergener att leta sig dit. Pollenpartiklar kan bland annat sätta sig i hår och kläder, eller ta sig in via öppna fönster och ventilation. Om för mycket pollen samlas i rummet kan det påverka din sömn, vilket i längden kan leda till att du känner dig både hängig och nedstämd.

Så fixar du en bättre innemiljö

Om du vill ta kontrollen över luftkvalitén i ditt sovrum så kan det vara väl värt att investera i en luftrenare. Dyson erbjuder ett brett sortiment av luftrenare som alla är utrustade med HEPA-filter som fångar upp 99,95 procent av alla allergener och föroreningar så små som 0,1 mikrometer. 

Med funktioner som luftfuktning, fläkt och värmefläkt kan du även se till att du får ett behagligt klimat i ditt sovrum året om. För att undvika att störas under sömnen kan du använda luftrenarens nattläge för att säkerställa filtrering på en lägre ljudnivå.

Hitta en luftrenare som fångar upp allergener och pollen

Fler tips för att hålla borta pollen från sovrummet:

  • Håll fönster stängda– speciellt  under dagen när pollennivåerna är högre.
  • Tvätta sängkläder regelbundet
  • Dammsug din madrass, eftersom partiklar kan ligga djupt inne i fibrerna.
  • Skölj håret innan du lägger dig för att bli av med eventuella pollenpartiklar som fastnat under dagen.

Vilken luftrenare passar dig?

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 15 maj 2024