Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

ANNONS – DYSON

Smarta knepen för att få bättre luft hemma

Dålig inomhusluft är vanligare än man tror och det kan påverka både din komfort, sömn och allmänna hälsa. Men det finns mycket som du själv kan göra för att optimera luftkvaliteten. Här kommer några tips.

Vi tillbringar upp till 90% av vår tid inomhus –  och en stor del av den tiden spenderas i våra egna hem. Trots att hemmet kan kännas rent och fräscht så kan luften fortfarande vara dålig. Studier från Environmental Protection Agency (EPA) visar faktiskt att nivåerna av luftföroreningar inomhus kan vara upp till fem gånger högre än nivåerna utomhus*.

Hår, damm, kvalster, pollen, bakterier och virus är några av de saker som kan samlas i hemmet och förorena luften. Det kan leda till alltifrån trötthet till huvudvärk, irritation i ögon och luftvägar samt koncentrationssvårigheter.

Så får du bukt med problemet

Det finns mycket som du själv kan göra för att förbättra din hemmamiljö. Bland annat kan du regelbundet dammsuga och tvätta dina sängkläder ofta. Det är också viktigt att kontrollera att ventilationen fungerar som den ska. Ett annat effektivt sätt är att investera i produkter som kan förbättra luftkvaliteten.

Dyson som bland annat specialiserar sig inom luftvård erbjuder allt från fläktar till luftrenare och luftfuktare som alla bidrar till en fräschare och renare luft i ditt hem. Samtliga av Dysons luftrenare är utrustade med HEPA-filter som fångar upp 99,95 % av alla allergener och föroreningar så små som 0,1 mikrometer.

Vilken luftrenare passar dig?

Nya luftrenaren täcker över 10 meter

Det senaste tillskottet bland Dysons produkter är Purifier Big+Quiet Formaldehyde – som är både märkets tystaste och kraftfullaste luftrenare. Den nya modellen har ett luftflödessystem som erbjuder mer än dubbelt så mycket luftflöde jämfört med tidigare modeller och som kan sprida luft över 10 meter.

Tack vare en ny motorbehållare är Purifier Big+Quiet Formaldehyde också väldigt tyst. Vid maximal effekt ger den endast ut 56 dBA ljudeffekt.

Se fler fördelar med Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde

 

5 tips för att förbättra luften hemma

  • Tvätta dina sängkläder regelbundet.
  • Dammsuga ofta.
  • Kontrollera att ventilationen i hemmet fungerar som den ska.
  • När man steker mat så  avges potentiellt skadliga partiklar. Att koka eller ånga mat är därför ett bättre alternativ.
  • Köp en luftrenare som kan upptäcka och ta bort föroreningar.

*https://www.epa.gov/iaq-schools/why-indoor-air-quality-important-schools#:~:text=EPA%20studies%20of%20human%20exposure,times%20%E2%80%94%20higher%20than%20outdoor%20levels.&text=These%20levels%20of%20in

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 5 apr 2024