Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

ANNONS – OtriCare 

Så kan du lindra dina pollenbesvär 

Rinnsnuva, konstanta nysningar och täppt näsa. Lagom till att årets stora förkylningsperiod börjar ebba ut gör pollensäsongen entré. Här är några tips som kan hjälpa dig att härda ut.

Pollenbesvär påminner en hel del om att vara riktigt förkyld: upprepade nysningar, rinnsnuva och täppt näsa. Men till skillnad från en klassisk förkylning kan dina pollenbesvär variera från dag till dag. Var i landet du bor och hur allergisk du är spelar också in.

Enligt 1177 lider cirka en fjärdedel av alla tonåringar och vuxna i Sverige av pollenbesvär. Vanligast är allergi mot björk och gräs, men även allergi mot örter, gråbo och andra växter förekommer.

Här är några tips som kan hjälpa till att lindra din allergi:

  • Vädra ditt sovrum på natten eller tidigt på morgonen när pollenhalten är som lägst.
  • Häng inte ut sängkläder eller kläder på tork eller vädring utomhus
  • Vill du vara fysiskt aktiv utomhus? Välj gärna en tid tidigt på morgonen eller dagen.
  • Undvik att vistas på en nyklippt gräsmatta.
  • Ta inte in växter med pollen inomhus.

Tips: 1177.se

Ett annat tips som visat sig ha god effekt är nässköljning, vilket kan ta bort luftburna allergener som fastnat i näsgången. OtriCare Aloe Vera är en naturlig nässpray med saltvatten och aloe vera som rengör och återfuktar näsan. Aloe vera är känt för att ha återfuktande, mjukgörande och lindrande egenskaper. OtriCare nässpray kan användas dagligen för att skölja torra och irriterade nässlemhinnor.


Här hittar du OtriCare Aloe Vera


OtriCare Aloe Vera

OtriCare är en CE-märkt medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noggrant före användning. PM-SE-OTRI-24-00018 03/24

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 27 mar 2024