Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

ANNONS – DYSON

Så gör du hemmet till en pollenfri zon

Att hålla hemmet fritt från pollen är lättare sagt än gjort. Men det finns flera saker du kan göra för att inomhusmiljön ska bli så behaglig som möjligt. Här kommer några nyttiga råd.

Våren är för många en härlig årstid där det blir ljusare, varmare och grönare. För andra innebär det dock nästäppa, snuva, kliande ögon, hosta och trötthet. Enligt Astma- och Allergiförbundet har så mycket som 30 procent av Sveriges befolkning någon form av pollenallergi*. 

Vissa allergiker undviker att vara ute under längre stunder när besvären är som värst. Men sanningen är att pollenpartiklar även är vanligt förekommande inomhus.

Effektiva tips för att lindra besväret

Pollen tar sig in i hemmet via bland annat fönster, ventilation och husdjur. Det kan också sätta sig på våra kläder och i vårt hår. När du varit ute är det därför en bra idé att byta kläder och duscha håret så att du får bort så mycket pollenpartiklar som möjligt.

Att hålla rent i hemmet är självklart också en viktig del. Dammsugning, dammtorkning och regelbunden tvätt av sänglakan är några av de saker som kan göra inomhusklimatet mer behagligt. Ett annat effektivt sätt som inte kräver lika mycket tid och energi är att investera i en luftrenare.

Se vilken luftrenare som passar dig

Fångar upp 99,95 procent

Dyson har ett brett sortiment av luftrenare  som alla är utrustade med HEPA-filter som fångar upp 99,95 procent av alla allergener och föroreningar så små som 0,1 mikrometer. De går enkelt att schemalägga så att de sätts på när nivåerna är som högst. Du kan också ställa in dem på Auto mode, vilket aktiverar luftrenaren så fort den upptäcker höga föroreningsnivåer så att luften i rummet är ständigt renad. 

För allergiker som har stora besvär under varma sommardagar har flera av Dysons luftrenare även fläktar. Tack vare den smarta Air Multiplier™-teknologin kan du få ett jämnt och svalkande luftflöde samtidigt som luften renas. Under de kallare månaderna har flera av Dysons fläktar även en värmande effekt.

Hitta en luftrenare som fångar upp pollen och allergener

7 tips för att minska pollen i hemmet

  • Byt kläder när du har varit utomhus.
  • Håll fönster och dörrar stängda – speciellt  under dagen när pollennivåerna är högre.
  • Häng inte ut kläder, sängkläder eller mattor på tork eller vädring, pollen kan fastna.
  • Skölj håret innan du lägger dig.
  • Undvik kontakt med husdjur som varit ute och fått pollen i pälsen, alternativt skölj ur pollen ur deras päls.
  • Dammsuga långsamt och noggrant – Det gör att du får bort så mycket damm, smuts och pollen som möjligt.
  • Tvätta kläder, sängkläder och gardiner ofta.
  • Använd en luftrenare som effektivt kan fånga upp allergener och rena luften.

*https://astmaoallergiforbundet.se/information-rad/allergi/pollenallergi/

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 5 apr 2024