Annons

Jämförfunktionen gör dig förberedd oavsett väder

Det kommer troligen aldrig finnas någon perfekt vädermodell, men genom att använda väderprognoser från flera vädertjänster kan du vara förberedd om prognosen är osäker. På Klart kan du jämföra prognoser.

I Klarts jämförfunktion kan du se vädersymbol, temperatur och nederbördsmängd på ett och samma ställe från tre olika vädertjänster.  Och varför vill man det? Jo, det ger dig möjligheten att vara förberedd även på det vädret som inte helt går att utesluta.

Ett bra exempel är om du ska vara ute hela dagen, du ser i jämförfunktionen att två av tre vädertjänster visar uppehåll medan den tredje tror på regn i någon timme. Det kan då vara bra att åtminstone ta med en regnjacka och vara beredd på båda utfallen.

Klicka här och testa jämföra väderprognoserna för din plats

Använd kartor för en fullständig prognos

Utöver att använda jämförfunktionen kan du följa regn, vind och moln samt temperatur över större områden genom att använda vår kartfunktion. Vilket är ett bra komplement till prognosen du får för din plats.

Klicka här för att lära dig mer om Klarts kartor

Tyvärr finns inga perfekta prognoser

Det finns idag inga perfekta prognoser och kommer troligen inte heller göra det i framtiden eftersom det är så många saker som kan påverka vädret, det skulle krävas att vi kunde förstå hur varje enskild atom rör sig och hur de sedan interagerar med varandra. Men snabbare datorer samt fler och bättre observationer gör att det ständigt görs bättre väderprognoser. 

Publicerad 26 nov 2022