Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

 

Vackra badstränder att besöka i sommar

Fritid

Värmen är här, många njuter av en skön och ledig sommar - vi tipsar om några smultronställen att besöka i vårt avlånga land. 

 

Skanörs havsbad

Färgglada badhytter, ljus silkeslen sand med så väl naturreservats som småbåtshamn runt hörnet. Det gör Skansörs havsbad till den perfekta utflykten. En populär strand för såväl kompisgäng som för småbarnsfamilj. Börja dagen med ett skönt strandhäng, när eftermiddagen smyger sig på - hittar ni hamnen en kort promenad därifrån och där mysiga restauranger och rökeri duggar tätt. 

Saltholmen 

Sommaridyll för semesterfirarna, och idag med förbindelse från fastlandet. HIt kommer du antingen med bil eller med någon av skärgårdsbåtarna från Göteborg. Här finns både kallbadshus, klippor och sandstrand att bada från. Perfekt för både vänner och familj. På Saltholmen finns kiosk och restaurang för den som vill stanna lite längre. 

Badholmen

Hänger du runt på västkusten i sommar får du inte missa den mysiga ön, Fjällbacka. Cirka 1,5 timmes bilresa från Göteborg hittar du deckardrottningen Camilla Läckbergs pittoreska hemstad Fjällbacka. Här finner du även den mysiga badplatsen Badholmen. Här väljer du strand eller klippor att bada ifrån. Stranden är liten, men mysig och med ett hopptorn gör den ingen i familjen missnöjd. Det är inte för stranden du beger dig till Fjällbacka, men värt ett besök när du är på plats. 

Information om badplatsen hittar du här


Sudersand, Gotland

Denna finkorniga strand på Fårö röstas ofta fram till en av Sveriges absolut finaste badstränder. Barnvänlig med sitt långgrunda vatten och fylld med kaféer, restauranger, solstolar och lekplatser.

Hur är badtemperaturen på Sudersand? 

Rullsand, Skutskär

Dessa vackra stränder kallas ofta Mellansveriges riviera. Här finns fyra stränder att välja mellan där den långgrunda Rullsandsstrand är lite extra barnvänlig. Stranden ligger nära kiosk, restaurang samt strandtoaletter och parkering.

Kolla temperaturen på Rullsand

Långholmen, Stockholm

Om du befinner dig i Stockholm behöver du inte lämna innerstan för att ta ett dopp. Mellan Kungsholmen och Södermalm ligger ön Långholmen. Här finns både klipp- och strandbad, och en magnifik utsikt över Stockholm. Men kom i tid om du vill ha en bra plats på stranden. 

Hur är temperaturen på Långholmen? 


Pite havsbad, Piteå

Kallas ofta Svenska rivieran, och det är inte svårt att förstå varför. Den kilometerlånga sandstranden lockar tusentals besökare varje sommar, och här är vattentemperaturen ofta hög till följd av de stora sanddynerna som fångar upp det varma ytvattnet.

Håll koll på badtemperaturen vid Pite havsbad

Klart önskar er en skön sommar!

Läs mer om badtemperatur och fler sköna badplatser. 

Publicerad 21 jun 2023